Find a game

Balony problem z zapisem wyniku

badge Posts: 95

wziernick Poland

11 April 2011 16:28:04 CEST

Witam

Mam głupie pytanko ;) Jak zapisać wynik w grze Balony? Przeszedłem całą, były różne fajerwerki, przycisk Submit Score nie reagował na klikanie. Po wyjściu do menu i kliknięciu na High Scores wyświetliło mi, że zapisuje wynik 3,640, za chwilę komunikat, że muszę zdobyć więcej niż 0 żeby zapisać i wyniku na liście nie ma... :( Jakieś sugestie? ;)

Pozdrawiam

wziernick

Link do screena

http://img38.imageshack.us/i/screencx.jpg/

badge Posts: 51

ulcia94 Poland

11 April 2011 16:34:02 CEST

Ten sam problem miałam...dwukrotnie... Tyle że u mnie zapisuje wynik w systemie Mochi, ale nie pokazuje go na gameonade...

wziernick Poland

11 April 2011 16:43:54 CEST

Ja po trzecim razie wymiękłem dlatego pytam ;) Znaczy trzeba do skutku grać? :o :D

ulcia94 Poland

11 April 2011 19:46:28 CEST

Nie wiem bo po tych 2 razach stwierdziłam że szkoda czasu na tą grę ;D

badge Posts: 135

gryzonie Poland

11 April 2011 20:29:12 CEST

Już chyba mam pewien pomysł co może być przyczyną. Otóż, czy nie jest aby tak, że po długim graniu w tę grę musicie się logować ponownie? Czy nie zostajecie wylogowani w czasie gry?

Zrobiłem jedną małą zmianę w skryptach i mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Potwierdźcie tylko, czy występowało u Was wylogowywanie i czy macie włączone "zapamiętaj mnie", czy też za każdym razem logujecie się na nowo?

wziernick Poland

11 April 2011 21:48:34 CEST

Raz mi wyskoczyło z tym wylogowaniem... w pozostałych przypadkach byłem dalej zalogowany... mam włączone "zapamiętaj mnie", ale wtedy z tym wylogowaniem, to rzeczywiście chyba było na komputerze, w którym nie miałem tego zaznaczonego... zobaczymy jak będzie po poprawce ;)

gryzonie Poland

11 April 2011 21:52:31 CEST

Trzymam kciuki, bo już się boje co będzie :)
    Trochę mnie to już męczy, że nie wszystko działa jak należy. Tylko jeden plus jest tego wszystkiego, że aktywność na forum rośnie :D

Bo o czym tu pisać, jeśli wszystko działa. 

wziernick Poland

11 April 2011 22:32:48 CEST

Hehe no też racja ;) Niestety ale się nie zmieniło ;) Znowu przeszedłem całe i ten sam efekt co na screenie dołączonym wcześniej ;) Jakby wszystko działało, to człowiek byłby za bardzo zadowolony z siebie i na laurach by spoczął ;)

edit:

Zasejwowałem po pierwszej planszy i zadziałało ;) Może dać sobie spokój z ostatnim levelem i zadziała ;) Ale to już sprawdzę jutro.

gryzonie Poland

11 April 2011 22:34:52 CEST

A jak zapiszesz wynik nie przechodząc całej gry to jest ok? Tzn. np. przejdź tylko 2-3 poziomy i wyjdź do menu i kliknij na Highscores. Czy wtedy Ci się zapisze normalnie?

edit:

Ja szczerze mówiąc nigdy nie doszedłem do końca tej gry, więc nie wiem. Jak znajdę chwilę to postaram się ją przejść i zobaczę czy być może to właśnie to nie jest problemem. Gdybyś miał wcześniej jakieś wieści, to śmiało pisz :)

badge Posts: 92

tomasztom Poland

12 April 2011 11:34:14 CEST

w większości gier tych nowych tak jest w systemie mochi zapisuje a na gameonade nie zapisuje , to naprawde czasem jest wkurzające i odechciewa sie grać

gryzonie Poland

12 April 2011 13:33:08 CEST

Domyślam się, że to nic przyjemnego. Najgorsze jest to, że mnie zawsze się zapisuje :/

wziernick Poland

12 April 2011 15:26:54 CEST

Zapisałem w 50lvl i przeszło... nie ryzykowałem ostatniego strzału ;) Zresztą po wcześniejszych levelach też nie było problemu z zapisem.

gryzonie Poland

12 April 2011 15:32:19 CEST

Próbowałem dojść do ostatniego poziomu, ale niestety na 35 albo coś koło tego skończyłem. Jeszcze będę próbował. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak jest, że jednym się zapisuje a innym nie. Pewnie też ma znaczenie wersja flash playera i przeglądarka. 

Cóż, pierwszy raz robiłem integrację z mochi i jak widać nie działa to tak, jak powinno :(

wziernick Poland

12 April 2011 17:39:57 CEST

Eee no nie przejmuj się ;) Jak na pierwszy raz to i tak cacy śmiga ;) Człowiek podobno uczy się na błędach :) Powodzenia.

gryzonie Poland

12 April 2011 23:07:36 CEST

Dzięki, dzięki. Takie słowa zawsze miło słyszeć/czytać/widzieć :)

ulcia94 Poland

15 April 2011 00:26:28 CEST

Chyba problem jest w tym ostatnim bonusowym levelu... Za niego i tak nie dolicza punktów więc na jedno wychodzi.
    Ale trzeba pamiętać żeby go nie zaczynać ;-)
    W przeglądarkach grałam i na Chromie i na Firefoxie i w 1 i w 2 nie dało rady zapisać. 

gryzonie Poland

15 April 2011 13:15:23 CEST

Niestety, jeśli tak jest, to nie mogę nic poradzić. W przyszłości postaram się wybrać lepiej gry do konkursu. Wcześniej wybór był ograniczony i dlatego były akurat te.

wziernick Poland

15 April 2011 18:59:06 CEST

Możnaby umieścić info przy gierce, żeby nie oddawać ostatniego strzału czy coś... Oszczędzi to frustracji innym ;)

gryzonie Poland

15 April 2011 20:55:00 CEST

wziernick:

Możnaby umieścić info przy gierce, żeby nie oddawać ostatniego strzału czy coś... Oszczędzi to frustracji innym ;)

Dobra myśl. Już dodałem taką informację. Założę się, że i tak większość tego nie przeczyta, ale może Ci co im na konkursie bardziej zależy, to zobaczą tę informację.

Register & compete