Find a game
Balony problem z zapisem wyniku
-
wziernick
11 April 2011 16:28:04 CEST
#Witam
Mam głupie pytanko ;) Jak zapisać wynik w grze Balony? Przeszedłem całą, były różne fajerwerki, przycisk Submit Score nie reagował na klikanie. Po wyjściu do menu i kliknięciu na High Scores wyświetliło mi, że zapisuje wynik 3,640, za chwilę komunikat, że muszę zdobyć więcej niż 0 żeby zapisać i wyniku na liście nie ma... :( Jakieś sugestie? ;)
Pozdrawiam
wziernick
Link do screena
http://img38.imageshack.us/i/screencx.jpg/
-
gryzonie
11 April 2011 20:29:12 CEST
#Już chyba mam pewien pomysł co może być przyczyną. Otóż, czy nie jest aby tak, że po długim graniu w tę grę musicie się logować ponownie? Czy nie zostajecie wylogowani w czasie gry?
Zrobiłem jedną małą zmianę w skryptach i mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Potwierdźcie tylko, czy występowało u Was wylogowywanie i czy macie włączone "zapamiętaj mnie", czy też za każdym razem logujecie się na nowo?
-
wziernick
11 April 2011 21:48:34 CEST
#Raz mi wyskoczyło z tym wylogowaniem... w pozostałych przypadkach byłem dalej zalogowany... mam włączone "zapamiętaj mnie", ale wtedy z tym wylogowaniem, to rzeczywiście chyba było na komputerze, w którym nie miałem tego zaznaczonego... zobaczymy jak będzie po poprawce ;)
-
wziernick
11 April 2011 22:32:48 CEST
#Hehe no też racja ;) Niestety ale się nie zmieniło ;) Znowu przeszedłem całe i ten sam efekt co na screenie dołączonym wcześniej ;) Jakby wszystko działało, to człowiek byłby za bardzo zadowolony z siebie i na laurach by spoczął ;)
edit:
Zasejwowałem po pierwszej planszy i zadziałało ;) Może dać sobie spokój z ostatnim levelem i zadziała ;) Ale to już sprawdzę jutro.
-
gryzonie
11 April 2011 22:34:52 CEST
#A jak zapiszesz wynik nie przechodząc całej gry to jest ok? Tzn. np. przejdź tylko 2-3 poziomy i wyjdź do menu i kliknij na Highscores. Czy wtedy Ci się zapisze normalnie?
edit:
Ja szczerze mówiąc nigdy nie doszedłem do końca tej gry, więc nie wiem. Jak znajdę chwilę to postaram się ją przejść i zobaczę czy być może to właśnie to nie jest problemem. Gdybyś miał wcześniej jakieś wieści, to śmiało pisz :)
-
gryzonie
12 April 2011 15:32:19 CEST
#Próbowałem dojść do ostatniego poziomu, ale niestety na 35 albo coś koło tego skończyłem. Jeszcze będę próbował. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak jest, że jednym się zapisuje a innym nie. Pewnie też ma znaczenie wersja flash playera i przeglądarka.
Cóż, pierwszy raz robiłem integrację z mochi i jak widać nie działa to tak, jak powinno :(
-
gryzonie
15 April 2011 20:55:00 CEST
#wziernick:
Możnaby umieścić info przy gierce, żeby nie oddawać ostatniego strzału czy coś... Oszczędzi to frustracji innym ;)
Dobra myśl. Już dodałem taką informację. Założę się, że i tak większość tego nie przeczyta, ale może Ci co im na konkursie bardziej zależy, to zobaczą tę informację.
Partners
Stats
| Users: | 2411 |
| Games: | 255 |
| Ranking games: | 190 |
| Highscores: | 45610 |
| Comments: | 417 |
| Votes: | 974 |
| Total plays: | 687011 |
| Contests: | 4 |
| Forum posts: | 410 |