Find a game

Segregowanie gierek

badge Posts: 100

wziernick Poland

19 April 2011 19:07:03 CEST

Witam

Czy byłaby możliwość po kliknięciu na gry rankingowe segregowania w kolejności dodawania gier na stronę? Wiem, że wyświetlane są ostatnio dodane gierki w niewielkiej liczbie ale po jakimś czasie zapominam, które były kiedy dodane i nie pamiętam gdzie wyniki są do poprawienia ;) Muszę przeglądać wtedy wyniki, żeby taką utrafić... Teraz wyświetlają się alfabetycznie, natomiast fajnie byłoby gdyby istniała opcja według dodania gry.

Pozdrawiam

badge Posts: 51

ulcia94 Poland

19 April 2011 19:50:19 CEST

wziernick:

Witam

Czy byłaby możliwość po kliknięciu na gry rankingowe segregowania w kolejności dodawania gier na stronę? Wiem, że wyświetlane są ostatnio dodane gierki w niewielkiej liczbie ale po jakimś czasie zapominam, które były kiedy dodane i nie pamiętam gdzie wyniki są do poprawienia ;) Muszę przeglądać wtedy wyniki, żeby taką utrafić... Teraz wyświetlają się alfabetycznie, natomiast fajnie byłoby gdyby istniała opcja według dodania gry.

Pozdrawiam

Jak najbardziej popieram, w szczególności że alfabetyczną listę można zobaczyć po rozwinięciu paska z grami...

wziernick Poland

19 April 2011 20:27:22 CEST

No tak... ale w pasku z grami masz wszystkie razem... rankingowe i nie ;) mi chodzi o to, żeby konkretnie po kliknięciu na rankingowe kiedy wszystkie są wyświetlone na stronie była możliwość posegregowania według daty dodania :)

ulcia94 Poland

19 April 2011 20:53:28 CEST

wziernick:

No tak... ale w pasku z grami masz wszystkie razem... rankingowe i nie ;) mi chodzi o to, żeby konkretnie po kliknięciu na rankingowe kiedy wszystkie są wyświetlone na stronie była możliwość posegregowania według daty dodania :)

No wiem, wiem o co Ci chodzi..

W pasku gry rankingowe są na początku, a inne dalej ;-)

badge Posts: 143

gryzonie Poland

19 April 2011 21:39:51 CEST

Pomyślę o tym. Jeszcze nie wiem dokładnie jak to zrobię, ale postaram się coś takiego wykombinować, by dało się zmieniać sposób sortowania.

wziernick Poland

19 April 2011 22:57:17 CEST

ulcia94:

wziernick:

No wiem, wiem o co Ci chodzi..

W pasku gry rankingowe są na początku, a inne dalej ;-)

A widzisz... tego nie wiedziałem ;) Teraz dopiero zauważyłem ;) człowiek całe życie się uczy :P

ulcia94 Poland

19 April 2011 23:36:07 CEST

wziernick:

A widzisz... tego nie wiedziałem ;) Teraz dopiero zauważyłem ;) człowiek całe życie się uczy :P

Też bym pewnie nie zauważyła, ale sama to proponowałam kiedyś ;)

gryzonie Poland

20 April 2011 21:08:44 CEST

ulcia94:

Też bym pewnie nie zauważyła, ale sama to proponowałam kiedyś ;)

I właśnie dlatego się to pojawiło :)

badge Posts: 107

tomasztom Poland

22 April 2011 11:13:06 CEST

witam 

a może dało by rade tak gry posortować na swoim profilu tam są od razu wyniki  i nietrzeba wchodzić na gre żeby wynik zobaczyć 

gryzonie Poland

22 April 2011 12:14:30 CEST

Czyli zamiast alfabetycznie, zrobić w profilu wg daty dodania gier?

tomasztom Poland

22 April 2011 12:53:13 CEST

no tak by było dobrze , a jest możliwość stworzenia wyboru sortowania na osobistym profilu np. wg dat dodania, pozycji w danej grze czy tez alfabetycznie

gryzonie Poland

22 April 2011 12:58:22 CEST

Byłoby raczej ciężko. Szczególnie sortowanie wg pozycji. Tzn. można by było coś takiego zrobić, ale na zasadzie, że najpierw się wczytują poszczególne gry - a na końcu zamieniają pozycjami w taki sposób, by były posortowane. Samo sprawdzanie pozycji w rankingu jest dosyć ciężkie dla serwera, biorąc pod uwagę ilość gier - więc nie da się tego tak w jednej chwili wyliczyć  - tzn. da się, ale zabiłoby to nasz serwer szybciutko :)

tomasztom Poland

22 April 2011 18:04:53 CEST

ok , ale dobrze by było żeby jakiś wybór był , alfabetycznie lub wg dodania gry, da sie tak?

wziernick Poland

23 April 2011 07:16:15 CEST

Znaczy się mi nie chodziło o układanie w profilu tylko po kliknięciu w rankingowe na głównej stronie :) Chociaż w profilu też mogłaby być taka opcja.

Register & compete