Find a game

Ranking

badge Posts: 51

ulcia94 Poland

25 April 2011 22:01:06 CEST

Mam takie pytanie co do miejsc w rankingu. Czy wyżej w przypadku jednakowego wyniku, wyżej nie powinna być osoba, która pierwsza osiągnęła dany wynik ?

badge Posts: 95

wziernick Poland

26 April 2011 06:55:35 CEST

Według mnie albo powinna być wyżej albo wszystkie osoby z tym samym wynikiem powinny mieć tą samą liczbę punktów za miejsce. No chyba, że decyduje jeszcze czas gry ale tego nie wiem. Jeśli czas nie gra roli to powinno wyglądać tak:

1. Wojtek 800   50pkt

2. Antek   700   49pkt

2. Ola      700   49pkt

2. Basia   700   49pkt

5. Adam  600   46pkt

badge Posts: 135

gryzonie Poland

26 April 2011 10:09:37 CEST

Chodzi Wam zapewne o ranking do konkursów. Oczywiście jest w tym racja i muszę coś pomyśleć, jak tę sprawę rozwiązać.

Być może zrobię tak, że będzie to jakoś dokładniej liczone. A jeśli nie, to będę na koniec konkursu ręcznie korygował punkty tym osobom, u których taki problem się pojawił.

badge Posts: 51

ulcia94 Poland

26 April 2011 10:58:05 CEST

gryzonie:

Chodzi Wam zapewne o ranking do konkursów. Oczywiście jest w tym racja i muszę coś pomyśleć, jak tę sprawę rozwiązać.

Być może zrobię tak, że będzie to jakoś dokładniej liczone. A jeśli nie, to będę na koniec konkursu ręcznie korygował punkty tym osobom, u których taki problem się pojawił.

Nie chodzi tu tylko o konkursy, ale generalnie. 
    Są gry w których identyczne wyniki będą się co chwilę powtarzały, więc można by coś z tym zrobić.
    Ale jeśli nie to trudno ;-) Przeżyjemy. ;D 

TRiiXxy United Kingdom

5 October 2011 16:51:50 CEST

could you translate this into english please <3

badge Posts: 135

gryzonie Poland

9 January 2012 17:10:45 CET

TRiiXxy:

could you translate this into english please <3

Use translate.google.com if you need to know what we are talking here. It is hard for people to write in two languages, so it is easier to check with translator.

Register & compete