Find a game
Goblin Defense 2 SE
-
gryzonie
16 May 2011 14:58:19 CEST
#Jestem, jestem. Rzeczywiście długo mnie nie było, a raczej nie miałem czasu tutaj wszystkiego ogarnąć. Teraz już jestem i wróci systematyczne dodawanie gierek. Po weekendzie w maju się rozleniwiłem i jakoś nie miałem okazji skupić się na pracy.
Co do rankingu głównego, to te dziwne punkty wynikają z tego, że jest on aktualizowany raz na 3 godziny. Wtedy skrypt wylicza nowe punkty dla każdego i czasem widocznie trafi się tak, ze skrypt jeszcze nie zliczył wszystkich gier i pojawia się wynik z tymczasową ilością. A że strona ma ustawiony cache na jakiś czas, to ta zła ilość punktów może się wyświetlać przez chyba godzinę, albo coś koło tego. Będę musiał coś zmienić, by ranking był wyliczany inaczej - na podobnej zasadzie jak na GRYzoniach. Czyli, że za każdym razem gdy ktoś zapisze w daną grę wynik na punktowanym miejscu, to wszystkim osobom, które są poniżej zmienia się ranking. Aktualnie, jest to zrobione tak, że co trzy godziny ranking jest zerowany i liczony dla wszystkich gier i użytkowników od nowa.
Partners
Stats
| Users: | 2730 |
| Games: | 256 |
| Ranking games: | 191 |
| Highscores: | 50829 |
| Comments: | 452 |
| Votes: | 1015 |
| Total plays: | 876425 |
| Contests: | 4 |
| Forum posts: | 443 |